МИРОСЛАВ ЧУЧКОВИЋ БИВШЕ СТОЧНЕ ФАРМЕ У ОБРЕНОВЦУ ПРЕТВАРА У ГУЛАГ

поделите садржај на друштвеним мрежама
- отварањем нових просторија за рад Комуналне милиције у Обреновцу и изградњом затворске јединице у Обреновцу, биће створени услови за ефикасну борбу против свих који угрожавају животну средину, јавно здравље и јавна добра, истичу Дивац и Чучковић –

Дана 21.10.2021. године у Обреновцу, Иван Дивац, в. д. секретар за послове Комуналне милиције је најавио је отварање просторија Комуналне милиције.

Иван Дивац вд секретар за послове комуналне милиције
Иван Дивац вд секретар за послове Комуналне милиције

У обраћању јавности Дивац је изјавио да ће ,,У наредне две недеље Комунална милиција у Обреновцу имати своје просторије које ће се налазити у Улици Војводе Мишића 192, где ће грађани моћи да пријаве евентуалне проблеме везане за комунални ред. Посао Комуналне милиције у Обреновцу ће бити исти као и у остатку Београда а то је увођење комуналног реда и пре свега помоћ локалној самоуправи за увођење комуналног реда у Обреновцу. Оно што грађане највише боли је непрописно паркирање, дивље депоније, кућни ред, радно време угоститељских објеката и на свему томе ћемо радити. Оно што хоћу да нагласим је да ћемо бити продужена рука инспекцијама и да ћемо имати изузетну сарадњу са Полицијском станицом Обреновац“ – нагласио је Дивац и додао да ће Комунална милиција бити значајан фактор у увођењу комуналног реда.  Дивац је такође изјавио : ,,Ја увек истичем да већина трпи терор мањине и ми ћемо са инспекцијама и ПС Обреновац се потрудити да не дозволимо тој мањини да угрожава све остале. У надлежности Комуналне милиције да издаје прекршајне пријаве физичким и правним лицима а Комунална милиција ће се трудити да што више обилази терен и да оне које будемо затекли на лицу места у кршењу прописа, санкционишемо“.

Тим поводом и председник ГО Обреновац Мирослав Чучковић је одговорио на поједина питања новинара. „Посебно желим да истакнем значај Комуналне милиције и да се осврнем на тренутну ситуацију у Обреновцу и Србији уопште. Као што је већина сигурно упозната, у Србији па самим тим и у Обреновцу је у последњих месец-два, драстично погоршана епидемиолошка ситуација јер је број новозаражених вирусом короне више хиљада на дневном нивоу, што је поред свих напора које улаже наш председник Вучић и сви ми на челу локалних самоуправа, апсолутно недопустиво. С тим у вези желим овом приликом да истакнем да ће један од најважнијих задатака Комуналне милиције у Обреновцу бити контрола ношења заштитних маски у тржним центрима, угоститељским објектима, јавним местима и на отвореном простору…тврдим да нико неће бити поштеђен казни. Такође, уз помоћ Комуналне милиције, наше инспекцијске службе ће се ефикасније борити са неодговорним власницима угоститељских објеката који емитују буку и на тај начин угрожавају спокојство наших грађана. У вези са паркирањем желим да истакнем и да ће ЈП Паркинг сервис у Обреновцу добити донацију у виду неколико возила за шлеповање непрописно паркираних аутомобила чиме ће борба за проходнији Обреновац бити ефикаснија“- истакао је Чучковић.

Као нарочито важним за живот у Обреновцу, Чучковић је истако сарадњу  општинских власти са Министарством правде и Управом за извршење кривичних санкција. Наиме, председник ГО Обреновац је обзнанио да ће Обреновац још дуго времена носити епитет највећег градилишта у Србији. С тим у вези од надлежних служби обреновачке општинске администрације је потекла идеја да се на подручју Обреновца изгради бар једна затворска јединица односно јединица за издржавање кривичних и прекршајних санкција затвореног типа, те је у том смислу Министарству правде предочена идеја да се бивше сточне фарме и задружна имања на периферији Обреновца претворе у затворе. „На тај начин заокружићемо систем у којем у Обреновцу здружено и ефикасно раде судови, инспекције и Комунална полиција и у којем прекршиоци закона имају могућност да се кроз пољопривредне активности ресоцијализују“ – изјавио је Чучковић.

На крају свог обраћања новинарима Чучковић је изјавио: „Овом приликом бих желео да пожелим добродошлицу свим будућим комуналним милиционерима и да им пожелим срећан и успешан рад и каријеру у Обреновцу“!

 

пише: Драгана Николић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *